top of page

Yeni Yıla Sürdürülebilir Bir Başlangıç : Yılbaşı Hediyeleri

Güncelleme tarihi: 28 Ara 2023


Yılbaşı Hediyeleri

2020'ler eminim ki birçoğumuz için zorlu ve kendimizi daha iyi bir gelecek yıla hazırlama çabası içinde geçti. Yeni yılın daha iyi geçmesi için hepimizin hedefleri ve mutlaka Aralık'ta ajandasına yazdığı bir yapılacaklar listesi var. Benim için bu hedeflerden biri farklılık yaratabilmek. Hepimizin hayatında sıkıldığı şeyler olduğunu ve yeni yılın yarattığı pozitif başlangıçla bunu değiştirebileceğine inanıyorum. O yüzden gelin ve hayatımızı hatta Dünya'yı iyileştirmek için küçük de olsa bir başlangıç yapalım. Ve buna yeni yılda sürdürülebilir bir başlangıç diyelim.


İlk Adımı Atabilmek


Farkındalık yaratmak çok güzel bir hedef evet ama nasıl farkındalık yaratacağımız da önemli bir soru. Her şeyden önce daha iyi kararlar vermeye başlamamız gerekiyor. Bu noktada sürdürülebilir olmak sadece başlayıp devam etmek değil, dünya için de çok önemli; çünkü farkındalık yaratmamız gereken ilk şey, kendimize daha sağlıklı bir dünya oluşturmaya başlamak. Bunun başlangıcı da aslında hiç önemli görmediğimiz küçük adımlardan geçiyor ve hepimizin bunu başarabileceğine eminim.


Yılbaşı Hediyeleri

Gündelik Hayatta Küçük Adımlar

Küçük adımlar evlerimizden dünyaya açılıyor. Kullandığınız plastik, cam, kağıt ve metal malzemeler aslında geri dönüştürülebilir materyallerdir. Eski defterlerinizi çöp yerine bir geri dönüşüm kutusuna koymak tükenen kaynakları koruyabilmek için çok önemlidir. Aynı şekilde alışkanlıklarımızda değişiklikler yapmak, plastik poşet yerine bez torbalar, kullan at pet şişeler yerine uzun süre kullanılabilen su mataraları kullanıp Elif Sözkesen'in başlattığı "Suyum Şişemde" challenge ına katılmak, Türk İşi Minimalizm'le hayatımıza giren "@kahvemtermosta" gibi çevreci atılımlara destek veren kafelerden kahvenizi tüketmek, hem tasarruf açısından hem de sürdürülebilirlik açısından daha efektif adımlardandır.


Sürdürülebilir Alışverişler


Alışkanlıklarımızı değiştirmekten bahsettik. Bu değişiklik sadece sahip olduğumuz eşyalarda değil yapacağımız alışverişlerde de geçerli. Sürdürülebilirliğe önem veren markalar ve yenilikçi ürünleriyle sadece kendiniz değil hediye etmek istediğiniz kişiler aracılığıyla da farkındalık yaratabilirsiniz. Yeni yıldan bu kadar bahsetmişken sürdürülebilir alışverişi yılbaşı hediyeleri açısından da düşünelim. İşte benim size ve sevdiklerinize hayatınızda sürdürülebilir çözüm sunan yılbaşı hediyeleri önerilerim:

Yılbaşı Hediyeleri

  • Prev Shop: Bitki bazlı hareketi destekleyen ve elma derisi kullanan yaratıcı bir moda markası.

  • SuCo: Su içme alışkanlıklarını iyileÅŸtirmek ve Pet ÅŸiÅŸeleri azaltmak için "Katlanabilir Matara" fikrini geliÅŸtiren bir marka.

  • Paper Street: Ä°yi tasarlanmış ve hikayesi olan ürünler tasarlayan, geri dönüşümü destekleyen çaÄŸdaÅŸ bir kırtasiye markası.

  • The Junk: Dayanıklı ve güçlü ileri dönüşüm malzemelerden üretilen, yıllarca kullanabilecek kadar saÄŸlam ve kendine özgü bir hikayesi olan benzersiz çantaların markası.

  • LitClue: "Atık" olarak görülen metalleri, yeniden kazandırarak, toplumda olumsuz kabul edilen ve dayatılan söylemlere tepkisini dünyaya duyurmak için kullanan, takı, aksesuar ve eserler veren devrimci bir marka.





Yılbaşı Hediyeleri


38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page